Utomhustennis i Kollevik

Just nu är utomhustennisbanorna stängda för säsongen. Istället kan du spela tennis inomhus i Sternö vindhamn. Få mer information här.

Nu är det klart för spel i Kollevik! Banorna för utomhustennis i Kollevik, Karlshamn, är iordningställda för säsongen och öppnar helgen 9-10 maj. För iordningställandet svarar kultur- och fritidsavdelningen i samarbete med Karlshamns Tennisklubb. Banorna är tillgängliga för allmänheten och går att boka utan krav på medlemskap.

Den första tennisbanan i Kollevik byggdes redan 1964 och kompletterades med ytterligare banor under 1970-talet. Med åren har området utvecklats och omfattar i dagsläget fyra tennisbanor för utomhusspel. Karlshamns Tennisklubb arrenderar banorna av Karlshamns kommun och svarar för skötseln under sommarsäsongen då träningar för klubbens medlemmar och tennisskolor arrangeras i klubbens regi.


Tennisbanorna i Kollevik förbereds för öppnandet. Hål och ojämnheter har reparerats och banorna har belagts med nytt grus och bevattnats. Återstår är detaljer som bland annat uppsättning av nät inför öppningshelgen.

Även allmänheten är välkommen att nyttja tennisbanorna, banorna kan bokas digitalt via Karlshamns Tennisklubbs hemsida eller genom kontakt med klubben direkt
–Det är bara att slå en signal så hjälper vi till, säger Patrik Petersson, tränare i Karlshamns Tennisklubb.

Tennisbanorna, som ligger i nära anslutning till Kolleviks havsbad samt Kolleviks camping och stugby, är bokningsbara såväl vardagar som helger.
–Tennis kan alla prova på, ung som gammal. Och i rådande tider är det en passande fritidsaktivitet, man behöver inte ha närkontakt med sin medspelare och så får man möjlighet att vistas utomhus i naturskön miljö, säger Patrik Petersson

Patrik Petersson, tränare i Karlshamns Tennisklubb, hälsar allmänheten välkommen att boka tennisbanorna i Kollevik.
Patrik Petersson, tränare i Karlshamns Tennisklubb, hälsar allmänheten välkommen att boka tennisbanorna i Kollevik.

För den som inte har eget tennisracket, finns utrustning att låna på Fritidsbibblan på Boktryckargatan 3 i Karlshamn. Öppettider måndag-fredag kl. 07.30-16.00. Utrustning kan lånas utan kostnad upp till 14 dagar.

Övriga utomhusbanor för tennis i Karlshamns kommun är:

· Tennisbanor i Svängsta/Svängsta Tennisklubb

· Tennisbanor i Mörrum/Mörrums GOIS/Fk

Fotnot: Låna utrustning för sport- och fritidsaktiviteter på plats på Fritidsbibblan på Boktryckargatan 3 eller gå in via Karlshamns kommuns hemsida och fyll i digitalt låneformulär.
Sedan 1 juni 2020 har Fritidsbibblan flyttat från Svängsta till Boktryckargatan 3 i Karlshamn.

Kontakta Karlshamns Tennisklubb för bokning av tennisbana i Kollevik på tel 0708–24 24 42.Tipsa gärna kultur- och fritidsavdelningen om fler föreningar som erbjuder aktiviteter utan medlemskrav för allmänheten.

Text och foto: Krisztina Andersson